UA-49499200-1

Κύθηρα: Στην τελική ευθεία το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του βρίσκεται ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα, προϋπολογισμού  6.300.000,00 ευρώ. Η  δοκιμαστική λειτουργία  υλοποιείται  με την τοποθέτηση  μέσα στην λεκάνη  των υπολειμμάτων,  δηλαδή  απορριμμάτων  που  δεν  είναι  ανακυκλώσιμα  ούτε  μπορούν  να  κομποστοποιηθούν.

Κατά την διάρκεια  της δοκιμαστικής λειτουργίας, όλες οι εγκαταστάσεις  θα είναι σε λειτουργία,  καθώς επίσης  θα εκτελούνται μηνιαίοι  περιβαλλοντικοί έλεγχοι  για την εκλυόμενη ποσότητα βιοαερίου, έλεγχο  υδάτων, κλπ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2021.

Το έργο  που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Αττικής και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο  Περιφερειακής Στήριξης, ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και η παρούσα διοίκηση το έθεσε σε προτεραιότητα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έγκαιρη ολοκλήρωση του με συντονισμένες ενέργειες.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι η αποκατάσταση των 2 πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς, γεγονός το οποίο συνέβαλε να αρθεί το πρόστιμο ύψους 320.000,00€ το χρόνο που πλήρωνε η Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα  Κύθηρα το συμβατικό αντικείμενο έχει περαιωθεί σε ποσοστό  97%, ενώ στο νησί  των  Αντικυθήρων  οι συμβατικές εργασίες έχουν εκτελεσθεί σε ποσοστό  80%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76