UA-49499200-1

Κόκκινο κρασί και μύρτιλλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Κόκκινο κρασίΟι λάτρεις του κόκκινου κρασιού έχουν άλλον έναν λόγο για να το απολαμβάνουν, καθώς νέα έρευνα έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωσή του σε συνδυασμό με μύρτιλλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τις ασθένειες.

Ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ μελέτησαν τις επιδράσεις 446 χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό και εντόπισαν δύο, οι οποίες το επηρεάζουν περισσότερο από όλες.

Οι ουσίες αυτές «συνεργάζονται» με τη βιταμίνη D για την ενίσχυση της δραστηριότητας ενός γονιδίου που ονομάζεται CAMP και βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τις ασθένειες.

Η μία ουσία είναι η ρεσβερατρόλη, η οποία υπάρχει στο κόκκινο σταφύλι και έχει αποδειχθεί από πολλές μελέτες ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων και καρκίνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που δείχνει καθαρά ότι όλα αυτά γίνονται χάρη στη συνεργασία της ρεσβερατρόλης με τη βιταμίνη D.

Εξίσου σημαντική είναι και η επίδραση μιας ουσίας που περιέχεται στα μύρτιλλα, τα οποία μειώνουν τη χοληστερόλη και ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δρ Adrian Gombart, η δράση της βιταμίνης D έχει συνδεθεί ήδη με το γονίδιο CAMP και το ανοσοποιητικό, όμως πλέον είναι βέβαιο ότι η επίδρασή της είναι σημαντική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research.

 

 

                                                                                     Πηγή :naftemporiki.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76