UA-49499200-1

Θεόδωρος Αναστ. Κουτσανδρέας

22.5.2015_Θεόδωρος Αναστ. ΚουτσανδρέαςΈνας γνήσιος Νομιώτης έφυγε από τη ζωή, κάνοντας τον τόπο φτωχότερο. Ο Θεόδωρος Αναστασίου Κουτσανδρέας, γεννήθηκε στα Νόμια το Νοέμβριο του 1932, σε ένα χωριό που τότε έσφυζε από ζωή. Ήταν το πρώτο παιδί του Αναστασίου και της Φωτεινής Κουτσανδρέα.

Όλα τα χρόνια της ζωής του τον διέκρινε η αγάπη του για το χωριό και η φροντίδα για την οικογένειά του. Αγάπησε παθολογικά το τόπο του και προσέφερε ότι μπορούσε για να κρατηθεί αυτός ζωντανός.

Αγάπησε όμως και την Άννα Χριστοφοράκη με την οποία έζησαν μαζί για 58 συνεχή έτη. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Αναστάσιο, τη Φωτεινή και την Αργυρώ, άξιους συνεχιστές της δικής τους πορείας.

Ποτέ δεν έλειψε το χαμόγελο και το κέφι από τη ζωή του. Όλοι όσοι τον έζησαν θυμούνται ένα καλοσυνάτο άνθρωπο, γεμάτο με όρεξη για επικοινωνία και συναναστροφή με το συνάνθρωπό του.

Έζησε ήρεμα και έφυγε ήρεμα από τη ζωή του, χωρίς να κουράσει και χωρίς να πληγώσει κανέναν μέσα από λόγια ή έργα. Αντίθετα σε όλη την επίγεια πορεία του, βοήθησε όσο μπορούσε τόσο τον τόπο όσο και τους ανθρώπους αυτού.

Η μνήμη του να παραμείνει αιώνια για να θυμίζει στους νεότερους τη γενιά εκείνη, που μέσα από το κόπο και τον ιδρώτα τους, κράτησαν τούτο το τόπο ζωντανό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάσε.

Check Also

Αντώνης Ανδριτσάκης (1951-2022)

Ένα γνήσιο τέκνο της Μονεμβασίας δεν είναι πιά κοντά μας. Δεν περπατά τα χώματα τούτου …

G-EZ117CQG76