UA-49499200-1

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου με το βλέμμα του Μιχάλη Γκανά

30-10-2016_odusseia

Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει την «Οδύσσεια» µε τον δικό του τρόπο, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική µας παράδοση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μια πολυεπίπεδη διασκευή της «Οδύσσειας» του Μιχάλη Γκανά σε εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα, για μικρούς και μεγάλους, νέους αναγνώστες. Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει την «Οδύσσεια» με δικά του λόγια, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική μας παράδοση. Στίχοι από δημοτικά τραγούδια και από την ποίηση των μεγάλων ποιητών μας Διονυσίου Σολωμού και Κ.Π. Καβάφη μέχρι των σύγχρονων Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου και Μάνου Ελευθερίου, αλλά και σπουδαίων στιχουργών και συνθετών όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μανώλης Ρασούλης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, παρεμβάλλονται μέσα στην αφήγηση εντελώς φυσικά, σαν να τους είχε γράψει ο Όμηρος, και συνθέτουν ένα διαχρονικό ανάγνωσμα αλλά και ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς.

 

Ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο πραγματοποιούν παρουσίαση του «Οδύσσεια»  την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ.,

στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Ο ηθοποιός-συγγραφέας Κωνσταντίνος Πουλής και ο Μιχάλης Γκανάς θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα διαβάσουν αποσπάσματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.


Info
Ianos
Σταδίου 24, Αθήνα

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76