UA-49499200-1

Η Νεμέα στο στόχαστρο επενδυτών Οινοτουρισμού

Η Νεμέα εξαιτίας της θέσης, της ιστορίας αλλά και της μοναδικής γης της, παρουσιάζει ένα άρτιο από πλευράς οργάνωσης οινοτουριστικό προϊόν, βασισμένο σε συστήματα εμπορίας αλλά όχι τόσο συνδεδεμένο με τον τόπο παραγωγής του κρασιού και όχι τόσο αγροτουριστικό.

Μία ώρα από την Αθήνα και Πάτρα, ανάμεσα σε τουριστικές περιοχές όπως είναι το Λουτράκι, οι Μυκήνες, το Ναύπλιο, η Νεμέα, κατάφερε την τελευταία δεκαετία να γεμίσει από όμορφα οινοποιεία και από πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έρχονται στη Νεμέα, οι οποίοι ανακαλύπτουν την ομορφιά του τόπου και τους οινοποιούς, τους αμπελουργούς και τα υπέροχα κρασιά τους.

Το προϊόν του οινοτουρισμού όμως είναι πολυδιάστατο και οι καταναλωτές προσδίδουν αξία σε όλα τα χαρακτηριστικά που το απαρτίζουν, αξιολογώντας τα διαφορετικά, αφού και οι επισκέπτες ενός οινοτουριστικού προορισμού είναι ανομοιογενής ομάδα.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά κατατάσσονται η επίσκεψη στο οινοποιείο και η ποιότητα της εμπειρίας, η ελκυστικότητα του προορισμού, η πολιτιστική κληρονομιά και οι τοπικές παραδόσεις, αλλά και προσωπικά οφέλη από την επίσκεψη (νέες γνώσεις πάνω στο κρασί και την οινοποίηση, κ.λπ.).
Για τον οινοτουριστικό προορισμό είναι η σημαντική ολιστική ανάπτυξη της περιοχής ώστε με συντονισμένες επενδύσεις να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οινοτουριστικό προϊόν που θα παράξει μεγάλα και πολυεπίπεδα έσοδα!

Σήμερα η Νεμέα αποτελεί ένα τόπο γεμάτο επενδυτικές ευκαιρίες και μεγάλα περιθώρια κερδών! Έτσι εξηγείται το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρίες, με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή με κέντρο την Νεμέα. Πρόκειται για επενδύσεις με βασικό στόχο να φέρουν σε επαφή τον επισκέπτη με τα βασικά στοιχεία της οινοτουριστικής εμπειρίας, σχεδιασμένη όμως με τρόπο που θα υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου.

Το γεγονός πως παγκοσμίως τα στοιχεία δείχνουν πως ο οινοτουρισμός αυξάνεται συνεχώς , με τους ταξιδιώτες που τον επιλέγουν να χαρακτηρίζονται από το οικονομικά υψηλό επίπεδο τους, ενισχύει το ενδιαφέρον για την Νεμέα. Όλα αυτά αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα ποτήρι κρασί που μαζί του σχεδιάζεις την επόμενη ημέρα.

Πηγή: nemeapress.gr

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76