UA-49499200-1

Η έκθεση του Νίκου Φλώρου ταξιδεύει και στη Μόσχα

25-9-2016_nikos-floros

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, γνωστός και αγαπητός καλλιτέχνης στη Ρωσία, με μεγάλες εκθέσεις στα σημαντικότερα Μουσεία της, συνεχίζει να  προβάλλει την Ελλάδα και να προάγει διαμέσου της τέχνης του την πολιτιστική διπλωματία ανά τον κόσμο.

Η έκθεσή του, με τίτλο «Imperial Russia», την οποία επισκέφτηκαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια άτομα στο παγκοσμίως φημισμένο Κρατικό Μουσείο «Ναός του Αγίου Ισαάκ», όπου παρουσιαζόταν από τις 8 Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου, ταξιδεύει και στη Μόσχα, για να παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Tsaritsyno, για πέντε μήνες.

Παρουσιάζοντας τα έργα του στα μεγαλύτερα Μουσεία του κόσμου και κάνοντας το όνομα της χώρας μας να προβάλλεται με μεγαλειώδεις τίτλους στα διεθνή ΜΜΕ, ο Νίκος Φλώρος είναι ένας Πρέσβης του σύγχρονου ελλαδικού πολιτισμού. Όπως τονίζει ο ίδιος: «Είναι πολύ σημαντικό να εκτιμήσουμε τη σημαντικότητα της πολιτιστικής διπλωματίας και τα οφέλη που προάγει για τη χώρα μας και πατρίδα μου».

Ως αναγνώριση για το έργο του, ο Νίκος Φλώρος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην τέχνη, στα πλαίσια της σύσφιξης της ελληνορωσικής φιλίας από το ρωσικό κράτος. Η τιμητική διάκριση έλαβε χώρα στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία υπήρξε μέρος  του επίσημου προγράμματος του Ελληνορωσικού Αφιερωματικού έτους 2016. Σημαντικοί αρωγοί στο πλευρό του Νίκου Φλώρου είναι ο επιμελητής Αριστοτέλης Καραντής, η διευθύντρια οργάνωσης Julia Sysalova, καθώς και οι ελληνικές εταιρίες «Eurotrans» και «Ambotis Holidays».

25-9-2016_i-ekthesi-tou-nikou-florou-taksideuei-kai-sti-mosxa

Η έκθεση «Imperial Russia» αφορά σε ένα από τα πιο αγαπημένα ρωσικά θέματα, την τελευταία αυτοκρατορική οικογένεια Romanov. Περιλαμβάνει επτά πορτρέτα, ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες, φτιαγμένους με ιδιαίτερο σεβασμό στις σημαντικές αυτές προσωπικότητες, και επτά γλυπτά, αυτοκρατορικά σύμβολα της Ρωσίας, περίφημα αυγά τύπου Faberge, δημιουργημένα με σουρεαλιστικό ύφος, με στοιχεία από την pop art με τη χρήση των χρωμάτων από ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο, το οποίο κυριαρχεί στα έργα του καλλιτέχνη.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76