UA-49499200-1

Επτά αιωνόβιες ελιές μεταφυτεύονται στο Δήμο Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων είναι μεταξύ των δήμων που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του προγράμματος διάσωσης αιωνόβιων ελαιοδένδρων. Η συγκεκριμένη δράση είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, με σκοπό τη διάσωση και μεταφύτευση ελαιοδένδρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων κατά μήκος σιδηροδρομικών γραμμών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σχεδίασε η ΕΡΓΟΣΕ και χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο.

Στο Δήμο Θηβαίων μεταφυτεύονται επτά αιωνόβια  ελαιόδενδρα,  ένα εκ οποίων ηλικίας άνω των 300 ετών. Η πρώτη και μεγαλύτερη από τις υπεραιωνόβιες ελιές που θα «ριζώσουν» στο Δήμο Θηβαίων μεταφυτεύθηκε χθες (01/02/2021) στο βιοκλιματικό πάρκο Χρυσορρόα, αποτελώντας ακόμη έναν πνεύμονα πρασίνου και πηγή ζωής.

Οι εργασίες μεταφύτευσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, Γεώργιου Αναστασίου, του αρμόδιου αντιδημάρχου, Ανδρέα Χατζησταμάτη, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου, Γιώργου Χρυσικού, της εκπρόσωπου του Πράσινου Ταμείου,  Α. Βιδάλη, καθώς και των εκπροσώπων της ΕΡΓΟΣΕ, Β. Ξουραφά και Δ.  Προβοπούλου. Τα υπόλοιπα δένδρα θα μεταφυτευθούν σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76