UA-49499200-1

Επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο του ΚΠΕ Μολάων για την Πολιτιστική κληρονομιά στο Κάστρο Μονεμβασίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε από το ΚΠΕ Μολάων, το σεμινάριο που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας και την αναπτυξιακή εταιρεία «Πάρνων A. E.», το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Κάστρο Μονεμβασίας, με θέμα: «Πολιτιστική κληρονομιά – Περιβάλλον και αειφορία».

Τα ζητήματα προστασίας, ανάδειξης και της αειφορικής διαχείρισης των πολιτιστικών μας μνημείων, είναι όσο ποτέ επίκαιρα και η συμβολή της εκπαίδευσης σε αυτό είναι αποφασιστική.

Επιπλέον κάθε πολίτης έχει ευθύνη, πέρα από τις υποχρεώσεις των αρμοδίων αρχών, να συμβάλει ώστε τα μνημεία μας να προστατευθούν και να αποτελέσουν μαζί με όλα τα άλλα και ένα σημαντικό αειφορικό πόρο, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στη ποιότητα ζωής όλων μας.

Το ΚΠΕ Μολάων με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για την  επιτυχία του σεμιναρίου, για την άρτια διοργάνωση, αλλά και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών, που κράτησαν ως το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς επίσης και για τη μεγάλη και ουσιαστική συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι όπως τονίζεται «έφυγαν μαγεμένοι από τον τόπο μας και ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία».

Τέλος εκφράζουν ευχαριστίες στο Δήμο Μονεμβασίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πάρνων Α.Ε.» για την ουσιαστική υποστήριξή τους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για την παραχώρηση της αίθουσας και την γενικότερη συμβολή της, τους εκλεκτούς εισηγητές και τους  συναδέλφους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76