UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών στη Σπάρτη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε  καταστήματα, γραφεία και οχήματα στη Σπάρτη Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθες (20.2.2017) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ένας (1) 35χρονος και μία (1) 33χρονη.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 35χρονος και η 33χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.2.2017 έως και προχθες (20.2.2017), στη Σπάρτη Λακωνίας, είχαν διαπράξει συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και γραφείο, τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε καταστήματα και γραφείο, καθώς και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρική και ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά -27- δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76