UA-49499200-1

Εντυπωσίασε η Μουσική Εκδήλωση – Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες στις Κροκεές

18.8.2016_Εντυπωσίασε η Μουσική Εκδήλωση  Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες στις Κροκεές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το 2016, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, στο γήπεδο μπάσκετ, ένα «Ταξίδι – Αφιέρωμα» σε Έλληνες συνθέτες, που άφησαν δυνατό το αποτύπωμα τους. Σε ανθρώπους που τα τραγούδια τους περνούν από γενιά σε γενιά, λειτουργώντας ως σύνδεση με το χθες, με την ιστορία και την παράδοση της χώρας.

Στην συναυλία συμμετείχε η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών, καθώς και φίλοι μουσικοί και χορωδοί.

18.8.2016_Εντυπωσίασε η Μουσική Εκδήλωση  Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες στις Κροκεές_1 18.8.2016_Εντυπωσίασε η Μουσική Εκδήλωση  Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες στις Κροκεές_2

Ήταν μια μουσική παράσταση γεμάτη Ελλάδα, όπου ξετυλίγεται το νήμα με τις μουσικές και τα τραγούδια συνθετών, τα οποία συνοδευόμενα από τον ήχο του μπουζουκιού έντυσαν ταινίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, τραγουδήθηκαν από μεγάλους Έλληνες και ξένους ηθοποιούς και κατέκτησαν τις καρδιές ενός ευρύτατου κοινού, μετατρέποντας έτσι τον Ήχο της Ελλάδας σε Μουσική του Κόσμου.

Ακούστηκαν τραγούδια όλων των Ελλήνων συνθετών με «διεθνή καριέρα», από τον Μάρκο Βαμβακάρη έως τους Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνο Χατζιδάκι, Μανώλη Χιώτη, Γιώργο Ζαμπέτα κ.α.

18.8.2016_Εντυπωσίασε η Μουσική Εκδήλωση  Αφιέρωμα στους Έλληνες Συνθέτες στις Κροκεές_3

Τη διδασκαλία της χορωδίας και της ορχήστρας είχε ο Γιώργος Καλογεράκος.

Πηγή: krokeai.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76