UA-49499200-1

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση του κτιρίου της «Συκικής» στους Μολάους

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η ένταξη της πράξης του «Κέντρου Αθλητικών, Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στη Δ.Ε Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με προϋπολογισμό 1.650.000 εκατ.ευρώ. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η πρόταση καταρτίστηκε σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα -Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και είναι η πρώτη που υποβλήθηκε πανελλαδικά. Το έργο αφορά την αποκατάσταση του παλιού κτιρίου «Συκικής» στους Μολάους Λακωνίας και μετατροπής του σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για κτίριο 640 περίπου τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, με την κύρια του όψη να βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο της εισόδου των Μολάων, με άμεση πρόσβαση και χώρο στάθμευσης.

Λόγω του βιομηχανικού χαρακτήρα του υφιστάμενου κτιρίου και της σημαντικής αξίας του κτίσματος για τη «μνήμη» της πρότερης χρήσης του στην τοπική κοινωνία, οι προτεινόμενες επεμβάσεις αποσκοπούν στη διατήρηση, επισκευή και ανάδειξη των ανωτέρω και στην ταυτόχρονη αποκατάσταση του Αρχιτεκτονικού βιομηχανικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στο να καταστεί η συγκεκριμένη υποδομή επισκέψιμη από το κοινό και να αποτελέσει πυρήνα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας περιφερειακής, διαπεριφερειακής ή και εθνικής σημασίας, και στην ενθάρρυνση της εξωστρέφειας του τοπικού πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, μιλώντας στο staging.www.staging.monemvasianews.gr, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη ενός έργου, το οποίο όπως τόνισε «το έχει ανάγκη η πόλη των Μολάων», ενώ παράλληλα επισήμανε, ότι η ολοκλήρωσή του «θα ενισχύσει και θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη φυσιογνωμία της πόλης των Μολάων».

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76