UA-49499200-1

Εις μνήμην Κωνσταντίνου Δ. Μπεκιάρη

Στην γειτονιά των αγγέλων_5

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων Καθηγήτρια κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου και ο Γενικός Γραμματεύς κ. Γεώργιος Μανουσόπουλος, προσφέρουν τριακόσια (300) €  προς τα ευαγή Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, εις μνήμην Κωνσταντίνου Δ. Μπεκιάρη. 

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, σύζυγος της φιλολόγου κας Μαρίνας Μαραβέλια – Μπεκιάρη, μέλους της Ε.Ε.Φ., ευπατρίδης Λακεδαιμόνιος, ήταν επίτιμος Διευθυντής της Εθνικής Τραπέζης, μετά ευδόκιμον υπηρεσίαν 37 ετών και επί σειράν ετών, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τού Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης.

Διετέλεσε επί μακρόν μέλος και από το 1996 έως το 2014, Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Λακεδαιμονίων και εκδότης του περιοδικού τού εν λόγω Συνδέσμου, τα «ΛΑΚΩΝΙΚΑ», του οποίου εβελτίωσε την εικόνα στο περιεχόμενο και στην μορφή. Τα δημοσιεύματα του ιδίου του αειμνήστου Μπεκιάρη καθώς και των συνεργατών του περιοδικού αυτού, αποτελούν πολύ σημαντική συμβολή στην προβολή των ανθρωπιστικών γραμμάτων και του ελληνικού πολιτισμού γενικώτερα, στην διαχρονική του διάσταση.

Με χορηγία του Συνδέσμου και του ιδίου του αειμνήστου Μπεκιάρη, εξεδόθησαν και διετέθησαν από τον Σύνδεσμο βιβλία Λακωνικού περιεχομένου, τυχόντα ευνοϊκής και ευρείας αποδοχής.

Ήταν μέλος του Δ.Σ. των απανταχού Λακώνων και Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΛΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ  Ελλάδος και εξωτερικού, με πλουσίαν δραστηριότητα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ως μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ», επί μορφωτικών θεμάτων,  έλαβε μέρος ανελλιπώς σε αποστολές στις παραμεθόριες περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης και ανέπτυξε πλουσίαν και πολιτιστικήν δράσιν.

Η ηθική του συμπαράσταση για την εδραίωση και λειτουργία του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) στον Μυστρά ήταν ουσιαστική. Με την συνεργασία αυτού του σημαντικού για την Λακωνία και ευρύτερα για τον πολιτισμό φορέα, ο αείμνηστος Μπεκιάρης είχε οργανώσει συνέδρια στο πλαίσιο του εορτασμού των Παλαιολογείων στην Σπάρτη, με τα οποία προβλήθηκε ευρέως ο βυζαντινός πολιτισμός σε όλες τις εκφάνσεις του.

Check Also

Χριστίνα Χουσάκου (1940-2021)

Στις 2 Οκτωβρίου 2021, ο θλιμένος ήχος της καμπάνας του Αγίου Λεοντίου χτύπησε, γιατί έφυγε …

G-EZ117CQG76