UA-49499200-1

Δύο βραβεία για το ΓΕΛ Μολάων στο διαγωνισμό F1 IN SCHOOLS

Η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων «2RT»,  συμμετείχε με επιτυχία στους Εθνικούς Τελικούς του προγράμματος F1 in Schools 2018 και επέστρεψε με δύο σημαντικά βραβεία και πολύτιμες εμπειρίες από την πρώτη της συμμετοχή στον τεχνολογικό αυτό διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στην Αθήνα 4-6 Μαίου 2018.

Συγκεκριμένα, η ομάδα «2RT» του ΓΕΛ Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης», κέρδισε το βραβείο του «Εξόχου Ευ Αγωνίζεσθαι» και το Βραβείο του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού (το μοιράστηκε με την ομάδα Bullet Racers από τη Θεσσαλονίκη). Αξίζει να σημειωθεί πως σε μια από τις κατηγορίες, αυτή της τεχνικής αξιολόγησης του αμαξιδίου F1 η ομάδα «2RT», συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία,  «πιάνοντας» το 100% της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η ομάδα του σχολείου μας, «Renegade’s Racing Team» (2RT), που κατατάχθηκε στην 11η θέση της συνολικής βαθμολογίας, η οποία αποτελείται από τους μαθητές της Β’ και Α’ Λυκείου: Πέτρο Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Ευαγγελάκο, Πέτρο Καρούνη, Διονύση Μπιάζη και Μάριο Πρεσεκάν, γύρισε με πολλά χαμόγελα για όσα πέτυχε, πολύ πείσμα για όσα δεν κατέφερε να κατακτήσει και άφησε υποσχέσεις για μελλοντικές συμμετοχές. Το ήθος και η συμπεριφορά των μαθητών της ομάδας επισημάνθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι «απαίτησαν» το σχολείο Λακωνίας να επαναλάβει τη συμμετοχή του στον εκπαιδευτικό αυτό διαγωνισμό. Σημειώνουμε πως ο διαγωνισμός είναι υψηλότατου επιπέδου, ο βαθμός δυσκολίας φέτος ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένος, δεδομένο που επισημάνθηκε από τους διοργανωτές, καθώς υπάρχουν ομάδες που για πολλά χρόνια (7 συνεχόμενα) διαγωνίζονται σε τομείς αιχμής της τεχνολογίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα ART (Achaia Racing Team) από το Αρσάκειο Γυμνάσιο-Λύκειο Πατρών, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα SBMT Racing Team από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, την τρίτη θέση ήταν η ομάδα Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, την τέταρτη η ομάδα Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, την πέμπτη η ομάδα Project 1 από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης και την έκτη θέση η ομάδα Acceleracing από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Καλύτερη ομάδα Γυμνασίου ανακηρύχθηκε η ομάδα Arrows από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Οι παραπάνω νικήτριες ομάδες μαθητών θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες εσωτερικής συνεργασίας και μια ομάδα διεθνούς συνεργασίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς «F1 in Schools 2018», που θα διενεργηθεί φέτος το Σεπτέμβριο στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76