UA-49499200-1

Διαδικτυακή Εκδήλωση παρουσίασης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Σε λίγα χρόνια η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό τη βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινωνίας και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Το νέο υπερσύγχρονο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, που θα αντικαταστήσει τις υφιστάμενες κατακερματισμένες υποδομές, σε νέο οικόπεδο εκτός της πόλης, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους –ενήλικες και παιδιά– της Σπάρτης και των γύρω περιοχών.

Το έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμη αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το 2018 με τελική ημερομηνία παράδοσης στις αρχές του 2025, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί τους κατοίκους της Σπάρτης και των γύρω περιοχών σε μια ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του έργου, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου.

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:00.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι.

Για να εγγραφείτε στην εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα εδώ

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76