UA-49499200-1

Δήμος Μονεμβασίας: Απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστά

Ο Δήμος Μονεμβασίας προβαίνει σε απαλλαγή των δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα και κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. αρ. 58/2020 Απόφασης  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας (ΑΔΑ: ΩΛΦΚ0Κ9-ΦΒΘ), οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στην απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, σε επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού (COVID-19), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί και η διακοπή της εργασίας τους.

Διευκρινίζεται ότι οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες κ.α.) οι οποίες  συνέχισαν τη λειτουργία τους παρέχοντας τις  υπηρεσίες τους, με παράδοση κατ’ οίκον, εξαιρούνται από την ανωτέρω απαλλαγή.

Καλούνται ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις που η λειτουργία τους διακόπηκε, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων λόγω της πανδημίας COVID-19, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Μονεμβασίας (mentik@monemvasia.gr), τη σχετική αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά, ώστε να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες διαδικασίες απαλλαγής  των δημοτικών τελών.

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76