UA-49499200-1

Βραβείο για το περιβάλλον και την αειφορία απέσπασε ο Δήμος Μονεμβασίας

Στη 2η Διεθνή Έκθεση VERDE-TEC που πραγματοποιήθηκε 2-4 Μαρτίου 2018, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της ΚΕΔΕ, στο εκθεσιακό κέντρο Mec Παιανίας, συμμετείχε ο Δήμος Μονεμβασίας, όπου απονεμήθηκαν τα βραβεία «Greek Green Awards 2018» για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Ο Δήμος Μονεμβασίας βραβεύθηκε στην Κατηγορία: Προϊόντα και Υπηρεσίες για τη Δράση «Εξοικονόμηση Ενέργειας με την αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED».

Με τη δράση του αυτή ο Δήμος Μονεμβασίας στοχεύει:

  1. Στην άμεση μείωση των εξόδων του Δήμου (εξοικονόμηση ενέργειας, μείωσης κόστους συντήρησης) και τη διοχέτευση πόρων σε άλλες δραστηριότητες.
  2. Στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου και της αντίστοιχης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, της φωτορύπανσης και της συνεχούς ρύπανσης του περιβάλλοντος από την απόθεση των συμβατικών λαμπτήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
  3. Στη μείωση των οδικών ατυχημάτων μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του φωτισμού και
  4. Στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης αλλά και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο οποίος παρουσίασε τις περιβαλλοντολογικές  δράσεις του Δήμου για το Περιβάλλον και την Αειφορία.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76