UA-49499200-1

Από το Μόντρεαλ στη Μονεμβασία απόφοιτοι Δημοτικού Σχολείου

Για 5η συνεχή χρονιά 30 μαθητές και μαθήτριες της 6ης τάξης, του Δημοτικού Σχολείου «Σωκράτης – Δημοσθένης» από το Μόντρεαλ Καναδά, συνοδευόμενοι από 3 εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκαν τη Μονεμβασία, αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας.

Η επισκεψή ήταν μέρος της εκπαιδευτικής εκδρομής που το σχολείο οργανώνει κάθε χρόνο για αποφοίτους, ενώ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μολάων, οργάνωσε τη διαμονή και τις δραστηριότητες των μαθητών, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την ομογένεια.

Σκοπός του ταξιδιού πέρα των άλλων, ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου και να έρθουν σε επαφή με τις παραδόσεις και αξίες της χώρας, από την οποία κατάγονται οι γονείς και οι παππούδες τους.

Κατά την παραμονή τους στο ΚΠΕ Μολάων υλοποίησε δράσεις σε όλη την περιοχή του Δήμου, από τα σπήλαια της Καστανιάς έως την Πλύτρα, τους Μολάους και τη Μονεμβασία, δίνοντας στους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και τον πολιτισμό του τόπου.

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr συγχαίρει και επαινεί την όλη πρωτοβουλία του ΚΠΕ Μολάων, σε μια προσπάθεια που τείνει να γίνει θεσμός και η οποία συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση δεσμών με την Ομογένεια.

Check Also

Κάστρο Μονεμβασίας: 11 προσλήψεις από την ΕΦΑΛΑΚ για το επιθαλάσσιο τείχος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας ανακοίνωσε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη, συνολικά 11 θέσεων, οι οποίες αφορούν …

G-EZ117CQG76