UA-49499200-1

Από καρδιάς αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο

Μετά τις δύο sold out συναυλίες που συγκίνησαν το κοινό, το από καρδιάς αφιέρωμα στον ποιητή των τραγουδιών, Νίκο Γκάτσο (1911 – 1992), και, παράλληλα, μια μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας, με τίτλο «Ο Γκάτσος που αγάπησα», παρουσιάζεται για δυο ακόμα φορές, στην αίθουσα του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Σάββατο 14 Ιανουαρίου και 21 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Έχοντας ευτυχήσει να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια τού Νίκου Γκάτσου, ο Μανώλης Μητσιάς μαζί με την ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα αποδώσουν αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου μας ποιητή, μεταφραστή και στιχουργού, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.

Πλαισιωμένοι από ένα λιτό, αλλά στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές θα χρωματίσουν το πορτρέτο αυτής της δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας, σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου, όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον, σε επιμέλεια της Αγαθής Δημητρούκα.

Στο αφιέρωμα, θα παιχτούν τραγούδια σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, από τους τρεις κύκλους: «Αθανασία», «Της γης το χρυσάφι» και «Χειμωνιάτικος ήλιος», καθώς και από τη συνεργασία του ποιητή με άλλους συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Συντελεστές

Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι και μαντολίνο).

Πληροφορίες

Αίθουσα Παρνασσός: πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 – Αθήνα (Μετρό: στάση Πανεπιστήμιο), τηλ.: πληροφοριών: 210 3221917, 210 6109513 και 6944 303274. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15 και 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76