UA-49499200-1

Απλή αναλογική και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο Δημάρχων

30.6.2015_Το σχέδιο συμφωνίας που διενεργείται το Δημοψήφισμα

Το σύστημα της απλής αναλογικής και τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, θα εισηγηθούν τα στελέχη του ΥΠΕΣΔΑ στην 27μελή πια Επιτροπή Αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του myota.gr.

Η εισήγηση συζητήθηκε σε υψηλό επίπεδο επιτελικών στελεχών του Υπουργείου και καθιερώνει την Απλή Αναλογική στην εκλογή των δημοτικών συμβούλων, ανάλογα με την δύναμη των παρατάξεων από τον πρώτο γύρο και χωρίς κανένα μπόνους, για τη πρώτη σε ψήφους παράταξη.

Σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο θα εκλέγονται οι δήμαρχοι, με την διενέργεια και δεύτερου γύρου αν ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος δήμαρχος δεν φτάσει στον πρώτο γύρο το 50% +1 των ψήφων.

Σειρά διατάξεων που θα εισαχθούν στον νέο νόμο, θα εξασφαλίζουν και την κυβερνησιμότητα του Δήμου με απαιτούμενες πλειοψηφίες κατά περίπτωση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες η εισήγηση θα περιέχει και τις απαιτούμενες διατάξεις που είναι όμως συζητήσιμες από πλευράς της ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ. Η απόφαση όμως για απλή αναλογική στην σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων και το ξεχωριστό ψηφοδέλτιο δημάρχων, είναι ειλημμένη και δεν θα μπει σε συζήτηση.

Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις διακοπές του Αυγούστου και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου οπότε και η τελική διαμόρφωση θα βγει στον αέρα.

Πηγή: myota.gr

 

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76