UA-49499200-1

Αντιγηραντικό ένα μήλο την ημέρα

4.5.2015_Ένα μήλο πριν τις αγορές

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέες ευεργετικές ιδιότητες στα μήλα.

Ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο τον γιατρό πέρα. Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα στις ΗΠΑ, τα μήλα συμβάλλουν και στη μάχη κατά της γήρανσης. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι χημικές ουσίες που υπάρχουν στη φλούδα των μήλων καθώς επίσης και στις πράσινες ντομάτες αποτρέπουν την απώλεια της μυϊκής μάζας.

Για την απώλεια των μυών, που αυξάνεται σταδιακά με την πάροδο της ηλικίας, υπεύθυνη θεωρείται η πρωτεΐνη ATF4, η οποία τροποποιεί τον σχηματισμό των γονιδίων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ουρσολικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στη φλούδα των μήλων και η τοματιδίνη, που περιέχεται στις πράσινες ντομάτες, μπορούν να περιορίσουν τη δράση της πρωτεΐνης ATF4 και να βοηθήσουν τους «γηρασμένους» μυς να ανακτήσουν τη χαμένη τους νεότητα με μόλις δύο μήνες θεραπείας.

Τα νέα ευρήματα κάνουν τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι σύντομα θα οδηγηθούν στην ανακάλυψη νέων θεραπειών, οι οποίες θα επιτρέψουν στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας να διατηρήσουν το σώμα τους σε καλή κατάσταση και θα τους βοηθήσουν να παραμείνουν δραστήριοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Ο καθηγητής παθολογίας και συγγραφέας της μελέτης, Christopher Adams, δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι η μυϊκή αδυναμία και η ατροφία των μυών έχει άμεση επίδραση στην ποιότητα της ζωής και της υγείας μας. Έρευνες σε πειραματόζωα έδειξαν ότι το ουρσολικό οξύ και η τοματιδίνη μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση και ενδυνάμωση της μυϊκής μάζας, σε ποσοστά 10% και 30% αντίστοιχα, σε διάστημα μόλις 2 μηνών».

 

Πηγή: vita.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76