UA-49499200-1

«Έσβησε» ο Σουλεϊμάνογλου

Ο «Ηρακλής τσέπης» δεν υπάρχει πια στη ζωή. Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον χαμό του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 50 ετών.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο εκ κορυφαίων αρσιβαριστών που ανέδειξε ποτέ το άθλημα, ταλαιπωρείτο από σοβαρά προβλήματα υγείας (κίρρωση του ήπατος), ενώ πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 6/10 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Πριν από μερικές ημέρες, όμως, παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και στις 11 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο. Εκεί παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί, ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο (18/11).

Ο Σουλεϊμάνογλου γεννήθηκε στη Βουλγαρία (το όνομά του ήταν Σουλεϊμάνοφ) αλλά εκμεταλλευόμενος τις τουρκικές ρίζες του έγινε Τούρκος και από μικρή ηλικία κυριάρχησε στην άρση βαρών.

Το ύψος του ήταν τέτοιο (1.47μ) που του δόθηκε το προσωνύμιο «Ηρακλής τσέπης». Το βάρος του μετά βίας ξεπερνούσε τα 62 κιλά, ωστόσο, η σωματική του διάπλαση δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να «γράψει ιστορία».

Κατάκησε 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992, 1996), ενώ σάρωσε όλους τους τίτλους σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2000 αποπειράθηκε να γίνει ο πρώτος αθλητής της άρσης βαρών με τέσσερα χρυσά, αλλά δεν κατάφερε να διακριθεί στο Σίδνεϊ και ένα χρόνο μετά έγινε μέλος του Hall of Fame της άρσης βαρών.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76