UA-49499200-1

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία για τους 282 νεκρούς ανθρακωρύχους

15.5.2014_Ξεχειλίζει η οργή στην ΤουρκίαΑυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας.

Μετά και την ανάσυρση νέων πτωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 282, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ.

Σύμφωνα με τις αρχές, υπάρχουν ακόμη περίπου 90 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι κάτω από την επιφάνεια της γης, όμως οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι σχεδόν μηδενικές.

«Τις 12 τελευταίες ώρες δεν έχουμε ανασύρει ζωντανούς ανθρακωρύχους», υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε δύο στοές.

Πανεθνική απεργία σήμερα στην Τουρκία

Τα συνδικάτα είναι εξοργισμένα για τις κακές προδιαγραφές ασφαλείας των ορυχείων αφότου αυτές οι προηγουμένως κρατικές εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τουρκία: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στο ορυχείο

Τέσσερα συνδικάτα κήρυξαν για σήμερα πανεθνική απεργία διαμαρτυρόμενα γι’ αυτή τη βιομηχανική καταστροφή που είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη χώρα.

«Εκατοντάδες από τους αδελφούς μας εργάτες στη Σόμα είχαν εξαρχής εγκαταλειφθεί για να πεθάνουν, καθώς ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται σε βάναυσες διαδικασίες παραγωγής ώστε να επιτυγχάνουν τα μέγιστα κέρδη», αναφέρεται σε δήλωση των συνδικάτων.

Η οργή κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, ξεχειλίζει καθώς χθες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους. Σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη μάλιστα, οι διαδηλωτές δέχθηκαν την επίθεση της αστυνομίας.

                                                                                                                 Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76