UA-49499200-1

Νέο Δ.Σ. για τον Α.Ο. Κάστρο Μονεμβασίας

Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις εκλογές της 13ης Αυγούστου 2017, συνεχίζει την πορεία του ο Αθλητικός Όμιλος Μονεμβασίας «Κάστρο». Μια πορεία δύσκολη αλλά ανοδική, χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια, παικτών, διοίκησης αλλά και των φιλάθλων και οπαδών που στέκονται κοντά στην ομάδα.

Το νέο Δ.Σ. έχει την εξής σύσταση:

Πρόεδρος: Βασίλης Κουλουβάκος
Αντιπρόεδρος Α΄: Ευάγγελος Χαραμής
Αντιπρόεδρος Β΄: Μαραγκός Νικόλαος
Γενικός Γραμματέας: π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός
Ταμίας: Νεκτάριος Γάγκας
Μέλη: Αναστάσιος Σταματάκος, Παρασκευάς Χούτρης, Παναγιώτης Κουράκος Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτριος Τσαφατίνος, Παναγιώτα Αγγελάκου.

Η ομάδα θα έχει επίσης στην διάθεσή της Φοροτεχνικό Σύμβουλο τον Χριστόφορο Σπυριδάκο και Νομική Σύμβουλο την Μαρία Χαραμή. Τέλος, Τεχνικός Διευθυντής αναλαμβάνει ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Νικόλαος Μαραγκός και εκπρόσωπος των τμημάτων υποδομής ο Αθανάσιος Αλεξανδρής, ο οποίος θα είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ των προπονητών των ακαδημιών και της διοίκησης.

To staging.www.staging.monemvasianews.gr εύχεται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να συνεχίσει την προσπάθεια διατήρησης της ομάδας σε υψηλά επίπεδα στο αθλητικό γίγνεσθαι και παράλληλα, να παραμείνει προσηλωμένο στις αρχικές αξίες βάσει των οποίων ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος.

Και επειδή οι μνήμες πρέπει να διατηρούνται ζωντανές, λίγα λόγια για την ιστορία του Α.Ο. Κάστρο Μονεμβασίας

2010: Η γέννηση του Α.Ο. Κάστρο Μονεμβασίας
Ήταν στα τέλη του 2010, όταν δημιουργήθηκε η ομάδα καλαθοσφαίρισης Αθλητικός Όμιλος Μονεμβασίας «Κάστρο», με έδρα την ιστορική Μονεμβασιά. Ο καθηγητής φυσικής Γεώργιος Καλφακάκος, μαζί με τον προπονητή της αρχικής ομάδας Εμμανουήλ Φουντουλάκη και τον πρώτο πρόεδρο του σωματείου Κωνσταντίνο Βλαχάκη, ίδρυσαν την ομάδα και οραματίστηκαν ένα υγιές σωματείο, που πρωτεύοντα σκοπό είχε να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αρχικά, αλλά κυρίως να αποτελέσει βασική πηγή άθλησης και σωστής διαπαιδαγώγησης στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας, που πάντα έβγαζε μεγάλα ταλέντα στον αθλητισμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει και ανάλογη εξέλιξη, καθώς δεν υπήρχε κάτι οργανωμένο και οι αθλητές ήταν υποχρεωμένοι να πηγαίνουν σε άλλη περιοχή ώστε να κάνουν αυτό που αγαπούσαν… να παίζουν μπάσκετ.

Πρώτοι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ιστορίας της ομάδας μας, ήταν οι προπονητές Εμμανουήλ Φουντουλάκης και Γεώργιος Τσούσης, δύο άνθρωποι που ενέπνευσαν πολλά παιδιά να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο σπορ. Από την πρώτη κιόλας σεζόν (2011-12) οδήγησαν το εφηβικό τμήμα στην 1η θέση στον όμιλο της Ν. Λακωνίας και στη συνέχεια στον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (προπονητής: Φουντουλάκης Εμμανουήλ) και το τμήμα mini στην 1η θέση του ομίλου της Λακωνίας και στον ημιτελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (προπονητής: Γεώργιος Τσούσης).

Πρωταγωνιστές του εφηβικού τμήματος εκείνης της σεζόν ήταν οι: Γιάννης Παντιώρας, Στράτος Πρωτόγηρος, Ιάκωβος Μάρκος, Αναστάσιος Κοντόπουλος, Θοδωρής Πάτουχας. Πρωταγωνιστές του τμήματος mini ήταν οι: Θοδωρής Τούντας, Χρύσανθος Ντανάκας, Πέτρος Μπούμπαλης, Ιάσωνας Ασκούνης.

2010 – 2011 
Tο παιδικό με προπονητή τον Εμμανουήλ Φουντουλάκη και πρωταγωνιστές τους Στράτο Προτώγηρο, Ιάκωβο Μάρκο, Τάσο Κοντόπουλο, Θοδωρή Πάτουχα, κατέλαβαν την 1η θέση του ομίλου μας στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έπαιξαν στο Final Four, οπου κατέλαβαν τελικά τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

2012 – 2013
Η αντρική ομάδα με προπονητή τον Εμμανουήλ Φουντουλάκη και με ρόστερ που αποτελείται από παιδιά της εφηβικής ομάδας, κέρδισαν πανάξια την άνοδο από τη Γ’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στη Β’ κατηγορία. Η εφηβική ομάδα της ίδιας σεζόν (2012-13) κέρδισε δίκαια την 1η θέση στον όμιλό της Ν. Λακωνίας και έφτασε, μέχρι τον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για 2η συνεχόμενη χρονιά.

2013 – 2014
Η ομάδα mini με προπονητή τον Άγγελο Αρώνη και πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Τούντα, Παναγιώτη Κουρκούλη, Νίκο Ψυχογυιό, Ταξιάρχη Ζώταλη, αναδείχθηκε πανάξια 1η στον όμιλό της Ν.Λακωνίας και στη συνέχεια, έπαιξε στον ημιτελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό Γ.Σ., διεκδικώντας τη νίκη που θα οδηγούσε στον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Τελικά κατέλαβε την 3η θέση στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο. Αναδείχθηκε 3η ανάμεσα σε 31 ομάδες από τους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

2015 – 2016 
Η αντρική ομάδα κατέλαβε την 3η θέση στον β’ όμιλο της Β’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έχασε για λίγο την άνοδο στην Α’ κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τη σεζόν αυτή είχε στις τάξεις της τον 1ο σκόρερ της κατηγορίας, Θεόδωρο Χαλούδη. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιώργος Μπιράκος, ο οποίος ήταν και παίκτης της ομάδας μας.

Με πληροφορίες από: aokastro.gr

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76