UA-49499200-1

Με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης των κινδύνων του διαδικτύου από το Φιλόπτωχο Μονεμβασίας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Μονεμβασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβασίας και αφορούσε στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε από την χρήση του διαδικτύου, αλλά και στους τρόπους προστασίας από αυτό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στο κτήμα Τσαφατίνου, με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εξειδικευμένο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο εφημέριος Μονεμβασίας π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, καλωσόρισε το πλήθος κόσμου που προσήλθε, τονίζοντας την αμέριστη στήριξη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας. Απεύθυνε ευχαριστίες στον Δήμαρχο Μονεμβασίας, στο Νομικό Πρόσωπο, την Κατερίνα Τσαφατίνου για την δωρεά του χώρου και στην επιχείρηση Μορέως Ήδιστα για την δωρεά των νηστίσιμων γλυκών.

«Αισθάνθηκα επιτακτική την ανάγκη να ενημερωθούμε για τους τρόπους προστασίας της δικής μας και κυρίως των παιδιών μας, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» τόνισε ο π. Κωνσταντίνος, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερο άτομο για αυτή την ενημέρωση από τον κ. Σφακιανάκη.

Εν συνεχεία παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του Στρατηγού Μανώλη Σφακιανάκη καλώντας τον στο βήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στρατηγέ μου σας καλώ να μας δώσετε φως από τα φώτα σας».

Ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τεράστια προσέλευση των κατοίκων της περιοχής και μίλησε εγκάρδια για τον π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, αναφέροντας ότι «με συγκίνησε ο τρόπος με τον οποίο με πλησίασε μέσα από το διαδίκτυο».

Ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθησαν κάτι που όπως είπε «δείχνει ανθρώπους που θέλουν να μάθουν και πάνω απ’ όλα, δείχνει ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά τους».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος όπως ανέφερε «είναι ένας Άγιος άνθρωπος και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Εκκλησία».

Συνέχισε με την ομιλία του δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές για την ορθή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων δικτύωσης, ενώ συγκινημένος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους, ορισμένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά που βίωσε στην πολυετή θητεία του.

Τέλος ο κ. Σφακιανάκης απάντησε με μεγάλη προθυμία στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76