UA-49499200-1

Η παιδική ομάδα μπάσκετ της Μονεμβασίας στις 6 καλύτερες της Πελοποννήσου

14-11-2016_Η-παιδική-ομάδα-μπάσκετ-της-Μονεμβασίας-στις-6-καλύτερες-της-Πελοποννήσου

Μια ομάδα, παρέα παιδιών της Μονεμβασίας, με προπονητή τον Γεώργιο Μπιράκο, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Λακωνία, με 9 νίκες και μόλις 1 ήττα, απέναντι σε ομάδες απο μεγαλύτερες πόλεις και με καλύτερες εγκαταστάσεις αθλητικές.

Η ομάδα αυτή μας είχε κάνει περήφανους και λίγα χρόνια πριν, όταν στην κατηγορία mini, ειχε κατακτήσει την 3η θέση για τους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας. Την εφετινή σεζόν, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της απο τα τέλη Ιουλίου και για να καταφέρει αυτό το επίτευγμα εχει εργαστεί πολύ σκληρά.

Οι δυσκολίες στο δρόμο τους πολλές, η θέληση όμως και το πάθος τους για το άθλημα που αγαπούν, ακόμα μεγαλύτερο. Η συνέχεια αναμένεται ακόμα δυσκολότερη, καθώς τα παιδιά αυτά θα εκπροσωπήσουν την Μονεμβασία αλλά και τη Λακωνία μαζί με το Φιλαθλητικό Γ.Σ. στην τελική φάση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, για τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Μακρινά ταξίδια σε Καλαμάτα και Μεγαλόπολη, κόντρα σε ομάδες ιστορικές και οργανωμένες. Όμως τα παιδιά αυτά όπως αντιμετώπισαν σαν ομάδα τις επιτυχίες της πρώτης φάσης, έτσι θα συνεχίσουν στην τελική φάση για το καλύτερο δυνατό. Η πρωταθλήτρια ομάδα της φάσης αυτής θα προκριθεί στο Πανελλήνιο Παιδικό Πρωτάθλημα για τη σεζόν 2016-17.

14-11-2016_Η-παιδική-ομάδα-μπάσκετ-της-Μονεμβασίας-στις-6-καλύτερες-της-Πελοποννήσου_1

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζουν ένα ζεστό χειροκρότημα στους αγώνες που αναμένεται να δώσουν ως γηπεδούχοι στο κλειστό γυμναστήριο των Μολάων. Ας είμαστε όλοι κοντά στην προσπάθειά τους.

Η σύνθεση της ομάδας είναι: Κωνσταντίνος Γάγκας, Νικόλαος Σκάγκος, Θεόδωρος Ιατρόπουλος, Παναγιώτης Σταματάκος, Παναγιώτης Κουρκούλης, Ταξιάρχης Ζώταλης, Δημήτριος Τούντας, Ιωάννης Σκάγκος, Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, Νικόλαος Ψυχογυιός, Πέτρος Σπυριδάκος, Ιωάννης Χουσάκος, Αλέξιος Δρακόπουλος, Παναγιώτης Δρακόπουλος Προπονητής: Γεώργιος Μπιράκος.

Ευάγγελος Χαραμής

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76