UA-49499200-1

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

2.4.2014_Αστυνομική επιχείρηση στη ΛακωνίαΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  11 Ιουλίου 2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης, Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασίας Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεννέα (119) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δεκαεπτά (117) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα, από τα οποία δέκα (10) ήταν ημεδαποί και τριάντα δύο (32) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Πέντε (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, μία (1) υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στο Λάχι Λακωνίας, καθώς και τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, σε οικίες και αποθήκες στους Βουτιάνους, στο Γεράκι, στα Καλύβια και στην Άρνα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, για απάτη, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή και απόπειρα κλοπής, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 32 και 36 ετών, για κλοπή και από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά σαράντα επτά (47) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.   

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76